Košarkaška reprezentacija BiH savladala je danas favorit Japan i po prvi put u istoriji plasirala se na Svjetsko prvenstvo u košarci za žene FIBA!

Ovaj kup će se održati u Australiji između 22. septembra i 1. oktobra 2022. godine.

Jonquel Jones je bahamsko-bosanski profesionalni košarkaš i jedan je od najboljih igrača na svijetu. Igra za Connecticut Sun, WNBA (Ženska nacionalna košarkaška asocijacija) i izabrana je kao ukupno 6. pika na draftu koji je WNBA održao 2016. Jones je rođena na Bahamima 1994. godine, a bosanskohercegovačko državljanstvo stekla je 2019. godine. broj 35 dok je igrao za reprezentaciju BiH i dao je ogroman doprinos bosanskom uspjehu tokom godina.

Bosanskohercegovački selektor Goran Lojo zaslužan je za dovođenje superzvijezde Jonesa da igra za BiH. Rekao je da traži ‘karakterističnog igrača, koji također ima velike ljudske osobine uz veliki talenat kao igrač.’

Bosna i Hercegovina je zemlja koja odgaja #jake #žene. Još jedna bosanska (bivša) košarkašica je Razija Mujanović – izabrana je u FIBA ​​Kuću slavnih 2017. godine i tri puta proglašena za najbolju evropsku košarkašicu od strane italijanskog magazina La Gazzetta dello Sport.

Žene su pokretačka #snaga iza promjene percepcije i vrijednosti o našoj zemlji i među našim ljudima unutar i izvan granica BiH; snažne i ambiciozne žene pomoći će nam da savladamo postojeće prepreke i ujedinimo nas kao naciju.

Više o Jonquelu Jonesu https://bit.ly/3LrPeP0

Više o Raziji Mujanović https://bit.ly/3GOlQip

Šta može 5MFBH uraditi za Vas?

Platforma “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina” će obezbijediti bazu podataka o:
1. Svim ljudima koji njeguju civilizacijske vrijednosti bosanskog naroda i koji su potvrđeni prijatelji Bosne i Hercegovine
2. Baza kompanija u dijaspori koje su u vlasništvu ili vođeni od strane Bosanac ili prijatelj BiH
3. Organizacija i klubova u dijaspori i međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH.

PARTNERI

Sva prava zadrzana - Developed by ID-S