Tea Kovačević, teniski biser i velika nada Bosne i Herzegovine, dobit će podršku asocijacije “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina” koja će podržat njen razvoj i međunarodnu karijeru.

Prvi korak je upravo pokrenuta Crowdfunding kampanja čiji je cilj prikupljanje sredstva za Teino učešće na dolazećim turnirima u Beogradu i Dubrovniku. Asocijacija će aktivno raditi na širenju crowdfunding kampanje, a paralelno s tim procesom predano ćemo raditi pronalasku donatora i sponzora za ovu mladu nadu bosanskohercegovačkog tenisa. Želimo osigurati da Tea dobije podršku i priznanje koje zaslužuje, te da Bosna i Hercegovina bude prisutna na međunarodnoj teniskoj sceni.

Tea Kovačević je bh.teniserka rođena je 2010.godine u Gradišci. Tenisom se bavi od druge godine, a trener joj je otac s kojim tri puta dnevno trenira na terenu u dvorištu njihove porodične kuće. Redovito nastupa i pobjeđuje na turnirima za starije uzraste. Tako je na nedavnom državnom prvenstvu u Mostaru sa svojih 12 godina pobijedila u kategoriji U16. Prošle godine je pobijedila na državnim turnirima 12,14 i 16 godina te je jedna od najboljih svjetskih juniorki u svojoj kategoriji.

Do sada je ostvarila pobjede na vrhunskim svjetskim teniskim natjecanjima poput: Paris Bowl, Francuska (3x prvak); Rafael Nadal Academy, Španjolska (3x prvak); Akademija Boris Becker, Njemačka; Akademija Mouratoglou, Francuska; Lemon Bowl, Italija; Tenis Europa do 12 godina.

„Moj dugoročni cilj je doći do vrha ženskog tenisa i staviti Bosnu i Hercegovinu – malu zemlju iz koje dolazim – na svjetsku tenisku kartu!“- sa ponosom ističe Tea.

Troškovi jedne teniske sezone iznose oko 100.000 eura, što je finansijsko opterećenje koje Tea i njena porodica ne mogu sami podnijeti. Stoga, pozivamo sve u Bosni i Hercegovini, kao i u cijeloj dijaspori, da pruže pomoć Tei da prikupi potrebna sredstva kako bi mogla dalje razvijati svoj izuzetan talenat.

Za dodatne informacije i kako biste podržali Teu Kovačević, molimo posjetite stranicu Crowdfundinga [https://makeachamp.com/teakovacevic] ili se obratite nama putem emaila [email protected].

Šta može 5MFBH uraditi za Vas?

Platforma “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina” će obezbijediti bazu podataka o:
1. Svim ljudima koji njeguju civilizacijske vrijednosti bosanskog naroda i koji su potvrđeni prijatelji Bosne i Hercegovine
2. Baza kompanija u dijaspori koje su u vlasništvu ili vođeni od strane Bosanac ili prijatelj BiH
3. Organizacija i klubova u dijaspori i međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH.

PARTNERI

Sva prava zadrzana - Developed by ID-S