S ponosom predstavljamo našeg prvog zvaničnog ambasadora 5MFBH Faruka Hadžibegića, bivšeg fudbalera koji je većinu svoje karijere proveo u Španiji i Francuskoj, a potom vodio nekoliko klubova u ovim zemljama, a sada živi između Pariza i Sarajeva. Faruk Hadžibegić, drugi je bosanskohercegovački fudbaler svih vremena i ukupno peti igrač reprezentacije Jugoslavije. Igrao je za FK Sarajevo, Real Betis Balompié, FC Sochaux-Montbéliard SA i FC Toulouse između ostalih timova i vodio je reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore zajedno sa FC Sochauxom, Dijonom, Real Betisom, Bastiom i druge francuske, španske i turske fudbalske klubove.
Faruk voli svoju domovinu, aktivno promovira Bosnu i Hercegovinu u Francuskoj, ali također koristi svaku priliku da promoviše zemlju gdje god da dođe. Budući da je aktivan zagovornik BiH i dijeli iste vrijednosti kao 5MFBiH, bilo je prirodno da Faruk postane zvanični ambasador za 5MFBH; udruživanjem snaga u poboljšanju imidža BiH u inostranstvu i unapređenju društvenih i ekonomskih uslova u našoj voljenoj Bosni i Hercegovini.
U ulozi ambasadora za 5MFBH, Faruk će nastaviti podizati svijest o ljepotama bh. kulture, tradicije i njenih ljudi u visokom francuskom društvu. Osim toga, 5MFBH i Faruk će zajedno ojačati saradnju između Francuske i Bosne i Hercegovine.
Ono što nas drži je ❤ za našu domovinu i jedva čekamo da otvorimo sljedeće poglavlje sa Farukom pored nas.
Više o Faruku Hadžibegiću pročitajte u nastavku:
Pogledajte Farukov 1-minutni inspirativni video o tome zašto bismo trebali biti ponosni na našu baštinu i domovinu

Ponosni na domovinu – Faruk Hadzibegic
Faruk Hadžibegić za “Avaz”: Mihael Laudrup se još sjeća kako sam udario njegovog brata Brajana
Faruk Hadžibegić: U prvom razredu gimnazije imao sam jedinice iz svih predmeta

Šta može 5MFBH uraditi za Vas?

Platforma “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina” će obezbijediti bazu podataka o:
1. Svim ljudima koji njeguju civilizacijske vrijednosti bosanskog naroda i koji su potvrđeni prijatelji Bosne i Hercegovine
2. Baza kompanija u dijaspori koje su u vlasništvu ili vođeni od strane Bosanac ili prijatelj BiH
3. Organizacija i klubova u dijaspori i međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH.

PARTNERI

Sva prava zadrzana - Developed by ID-S